Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Θεομηνία

"Θεομηνία" , "Βιβλική καταστροφή", "εκδίκηση της φύσης" και διάφορες άλλες τέτοιες grand μαλακείες ακούγονται όταν συμβαίνει μια μεγάλη καταστροφή(πλημμύρες κτλ) . Στερεότυπα ανούσια που υποβαθμίζουν εμάς τους ίδιους . Θεομηνία (υπονοώντας δηλαδή τη δράση ενός εκδικητή Θεού που αποφασίζει σωφρονιστικούς κατακλυσμούς) δεν προσπαθούμε να περιγράψουμε απλώς το φαινόμενο αλλά να το ερμηνεύσουμε .

Και να το ερμηνεύσουμε με τον πιο ανεύθυνο τρόπο για τις ευθύνες μας τρόπο, δηλαδή παραιτούμενοι απ'ότι έχει καταφέρει η ανθρωπότητα, οποιονδήποτε μηχανισμό πρόληψης, σχεδιασμού και όλων εκείνων για τα οποία αναθέτουμε ευθύνες .
Αν ως θεό εννοούμε οτί εμείς σακατέψαμε την φύση με την απληστία μας και την αλαζονία μας τότε έχει καλώς . Δηλαδή σκατά . Απλά κάποια γαμήμενα χριστιανικά πρότυπα πρέπει να εξαερωθούν .
Να ενοχοποιούμε οτιδήποτε το υπερβατικό είναι μια πράξη αυτοκαταστροφική γιατί "εφόσον φταίνει οι ανώτερες δυνάμεις ,εμείς τι να μπορέσουμε και γιατί να προσπαθήσουμε ,αφού ότι κακό είναι να συμβεί, θα συμβεί όπως λέει και ο νόμος του Μέρφυ" ? Και έτσι με αυτό το συγχωροχάρτι ξανακάνουμε τα ίδια λάθη .
Χριστιανισμός . Ηλίθιο τεκμήριο επί αιώνες ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου