Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Το μέλλον..
Η καταπίεση και ο ψυχαναγκασμός ανάμεσα στους ανθρώπους μπορούν να εκφραστούν με πολλούς τρόπους. Στην ταινία «Έλεγχος 2011» το πρωταγωνιστικό ζευγάρι επιδίδεται σε μια διαδικτυακή μάχη επιβολής της πειθάρχησης και του ελέγχου όπου ο «ηγεμονεύων» άντρας οδηγεί τη σύντροφό του στον απόλυτο εξευτελισμό.

Το internet δεν έχει να προσθέσει τίποτα στο αρρωστημένο μυαλό ενός καταπιεστή και σεξιστή άντρα, ούτε μπορεί να πείσει μια κοινωνικά κ ερωτικά ηττημένη γυναίκα να κάνει κ άλλα βήματα πίσω σε αντίθετη κατεύθυνση ως προς τη χειραφέτησή της. Τα σύγχρονα μέσα απλώς ηλεκτρονικοποιούν τις διαδικασίες σε πρώτο στάδιο, ενώ σε ανώτερο επίπεδο δύνανται να ψηφιοποιήσουν ακόμη κ τα πιο αγνά ή κ σκοτεινά μας συναισθήματα.

Η ταινία «Έλεγχος 2011» μπορεί ενδεχομένως να αποτυπώνει εικόνες από το μέλλον, τις οποίες σε μια λιγότερο digital εκδοχή ίσως πολλοί από εμάς τις έχουμε ζήσει, είτε από την πλευρά του θύτη είτε από την πλευρά του θύματος. Απλώς ο παράγων κέρδος φαντάζει να είναι εκείνο το στοιχείο που απενεχοποιεί κ αποφορτίζει την ατμόσφαιρα, καθώς πολλοί από μας αβίαστα θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στο ασφαλές συμπέρασμα «Μπα .. αυτό δεν θα συνέβαινε σε μένα ποτέ».

Ο «Έλεγχος 2011» αποτελεί την τελευταία ταινία μικρού μήκους της Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας TiiiNewzFilms. Ανέβηκε στο site της ομάδας το Νοέμβρη του 2009, ενώ στην παρούσα περίοδο επιχειρεί να σπάσει τα διαδικτυακά σύνορα καθώς έχει σταλεί σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ του 2010.


Πηγη : neolaia.gr


P.S. σορρυ που χαθηκα..είχα τα δικα μου..

P.S.1 παρε και ενα τραγουδι για σενα που ξεκινας και εσυ να ανακαλυπτεις το ποσο γαματη ειναι η ελληνικη hip-hop μουσικη .


http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2010/01/05/%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-2011/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου