Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Aπάθεια

Έτυχε εδώ να πετύχω αυτό το βίντεο το οποίο μου θύμισε τον πόνο που υπάρχει εκεί έξω :



Πόσο τυφλοί μπορεί να είμαστε ?Ο Νίτσε κάποτε είχε πει ότι η πλάνη δεν είναι τύφλωση . Η πλάνη είναι ανανδρία .
Το άτομο είναι αυτό που επιλέγει να ακολουθήσει τις επιλογές της μάζας, να εφησυχαστεί και να καθησυχαστεί σε αυτό που επιβάλλει η κοινή γνώμη . Είναι το άτομο που τυποποιείται με τις αντιλήψεις της κοινωνίας,που συμβιβάζεται με τις αντιλήψεις των άλλων . Αυτό άρα σημαίνει ότι το ίδιο το άτομο έχει την ευθύνη των πράξεων του και άρα και των συνεπειών του. Οπότε δεν έχει κανένα δικαίωμα στην συνέχεια να διαμαρτύρεται!!Ο άνθρωπος δεν έχει τη δύναμη πλέον να εναντιωθεί στο πλήθος ,προτιμά να γίνει ένα με αυτό ,να υποτάσσεται στη βούληση των πολλών. Προτιμά να γίνει ρατσιστής ,προτιμά να κλέψει τους πάντες, προτιμά να κάψει δέντρα,προτιμά να ψηφίζει αυτούς που ξέρει ότι τον κλέβουν.
Και όταν του τίθεται το ερώτημα γιατί κάνει αυτή την επιλογή τότε οδηγούμενος από την ανασφάλεια του κλείνεται στο "εγώ" του. Αυτή είναι η κατάντια μας και θα συνεχίσει να είναι.
Δεν ξέρω που θα βγάλει όλο αυτό..Ίσως όταν ο κίνδυνος χτυπήσει την δική σου πόρτα,ίσως τότε καταλάβεις τι σημαίνει να ακολουθείς την απρόσωπη μάζα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου