Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί?

14 μέρες κινητοποιήσεις .. "Θέλουμε λεφτά για να ζήσουμε αξιοπρεπώς,άλλα μας τάξατε,μια ζωή δεν καταφέρνουμε τίποτα,αμετακίνητοι στις κινητοποιήσεις μας .Βήμα πίσω!Λεφτά υπάρχουν ".
Όχι αυτά δεν τα είπα εγώ .Είναι αυτά που διαβάζω κάθε μέρα να λένε στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις . Αγρότες που εμφανίζονται αμετακίνητοι,αδίστακτοι και αμετακίνητοι .Πρώτα απ'όλα σε μια δημοκρατία κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διεκδικεί πράγματα εννοείται . Και ναι όντως και τα 2 σάπια κόμματα είναι κοινή αλήθεια ότι προεκλογικά κατά καιρούς τάζουν λαγούς με πετραχήλια ..Γνωστά πράγματα ας μην τα ξαναλέμε.
Εσύ όμως αγρότη που 12 χρόνια έχεις πάρει της πουτάνας τις κοινοτικές επιδοτήσεις απο την Ε.Ε. τι σκατά τις έκανες? Τις επένδυσες σώστα?Ανανέωσες καινοτόμα τον εξοπλισμό σου? Έχεις πάρει ένα σωρό λεφτά ρε μπαμπέση αρχικάθικε αγρότη . Και αν είχες και λίγη τσίπα θα σταματούσες επιτελούς αυτό το εκβιαστικό μέσο διαπραγμάτευσης ρε καργιολομαλάκα , που με τα χίλια ζόρια κάνεις διάλογο και με το έτσι θέλω εμφανίζεις 9 αιτήματα που αν δεν ικανοποιηθούν, θα αποκλείσεις μέχρι και τις θερμοπύλες και θα κόψεις εντελώς την Ελλάδα στα δύο . Αν είσαι τόσο αγανακτισμένος τότε μην τους ξαναψηφίζεις ρε τομάρι!
Σε μια δημοκρατία ρε τυρόγαλο δεν απαιτείς εις βάρος όλων των άλλων. Πόσο μάλλον όταν η χώρα σου βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας και σου λέει ανοιχτά ότι δεν υπάρχουν λεφτά .ΑΠΛΑ δεν ύπαρχουν ρε άνιωθε!
Παραθέτω έτσι τυπικά και τα 9 ακραιότατα και ουτοπικά αιτήματα τους :
1. Μη διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.

2. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.

3. Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.

4. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.

5. Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.

6. Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων.

7. Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.

8. Μη φορολόγηση των χωραφιών.

9. Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

Αυτή η ιστορία δεν θα έχει καλό τέλος. Θα το δεις ..Γιατί σε αυτή την κωλοχώρα όταν ένας πάει να αρπάξει τότε όλοι θα σηκωθούν να αρπάξουν για να σκεφτούν το τομάρι τους. Εδώ μέχρι και οι υπάλληλοι της βουλής και της εφορίας ξεσηκώνονται που μαζί με όλους τους εμετικούς βολεψάκιδες του δημοσίου παίρνουν τις λεφτάρες τους.

Μας αποκαλούν την γενιά της αλλαγής.Αλλά μας αφήνουν στημένους από ευκαιρίες και ελπίδες. (εξαιρούνται τα πουστόζωα των STAGE φυσικά! )

P.S. Αιτή ρε. Δυστυχία παντού .Με πρωταγωνιστές πάλι έναν Μπιλ Κλίντον που τώρα βρήκε να γίνει "άνθρωπος" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου