Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Lost

Tα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έδειξαν πως 2 με 3 κόμματα πλήρωσαν για τον λάθος χειρισμό των γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου με τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου . Παρατηρώντας μια γενική "αριστερή στροφή" της κοινωνίας ,ενώ περιμέναμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο μεγάλος κερδισμένος, συνέβη το αντίθετο και φάνηκε η κοινωνία να κάνει μια στροφή προς τον συντηρητισμό και να δίνει χώρο στις ακροδεξιές αντιλήψεις. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ώθηση τους από πλευρά των ΜΜΕ (βλ.τελευταία ρεπορτάζ για τους λαθρομετανάστες) .
Όπως αναφέρει και ο Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή :
Μετά τον Δεκέμβρη η ηγεσία της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς μπλέχτηκε στα πλοκάμια ενός απίστευτου ναρκισσισμού της «εξέγερσης». Θεοποίησαν το τι συνέβη στους δρόμους της Αθήνας και δεν αντελήφθησαν πως ο Ελληνας γοητεύεται από την κουλτούρα της εξέγερσης κλπ. κλπ. αλλά έχει και ένα απαράμιλλο ένστικτο αυτοσυντήρησης. Γρήγορα κατάλαβε πως το κόστος των Δεκεμβριανών ήταν ανυπολόγιστο για την οικονομία, τον τουρισμό, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ο μέσος Ελληνας τρόμαξε όταν είδε πόσο λίγο απέχουμε από το χάος, πόσο εύκολο είναι να διολισθήσεις σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση όπου έφηβοι πετούν με λύσσα πέτρες σε αστυνομικά τμήματα.
Δυστυχώς όπως η Ν.Δ. σύρθηκε πίσω από την ατζέντα του ΛΑΟΣ, έτσι και το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει μια ανόητη στροφή με το καταστήσει σημαντικό εσωκομματικό θέμα αν ο Παπανδρέου θα έπρεπε να πάει να επισκεφτεί τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μουσείο . Δεν είναι μυστικό ότι το ΠΑΣΟΚ ορισμένες φορές προσπάθησε να εντάξει το ΣΥΡΙΖΑ , ακολούθωντας παρόμοιες ενέργειες του.
Φυσικά λάθη τεράστια έκανε και η κυβέρνηση η οποία για άλλη μια φορά φάνηκε ανίκανη να καταστείλει τα επεισόδια και να συμπεριφέρεται ενοχικά ζητώντας ένα ηλίθιο συγνώμη. Δεν είδα καμιά παραίτηση .Και να μην σχολίασω το έργο της δικαιοσύνης όσο αναφορά την καταδίκη του ειδικού αστυνομικού . Προφανώς λοιπόν όταν μια κυβέρνηση είναι ανίκανη ένα μέρος της μεσαίας τάξης που ανήκε στον πύρηνα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. , να κατευθυνθεί αλλού .
Είναι εκπληκτικό πως γίνεται τα πολιτικά όργανα τις πρώτες μέρες που τίθεται ένα θέμα να είναι τολμηρά και στη συνέχεια να τα θάβουν κάτω από το τραπέζι ?
Και επίσης τι άλλο πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα ρε ψηφοφόρε για να μην ξαναψηφίσεις τα δύο μεγάλα κόμματα?Πόσο άλλο πρέπει να τρως κοροιδία καταμέτωπα και να είσαι απαθής ?Δεν πίστευω στο θαύμα ούτε στον Παπανδρέου που δεν μπορεί να διαβάσει σωστά την λέξη "ζαβαρακατρανέμια" .

Phrase of the day : It is harder to crack a prejudice than an atom.

P.S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου